Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Kastamonu’nun Ağlı İlçesi, Kurak Kış Nedeniyle Geleneksel Etkinliklerini Gerçekleştiremedi

Kastamonu’nun Ağlı İlçesi, Kurak Kış Nedeniyle Geleneksel Etkinliklerini Gerçekleştiremedi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Yeterli Kar Yağışı Alınamayınca Kızak Yarışları İptal Edildi

Kastamonu’nun Ağlı ilçesi bu kış beklenen kar yağışını alamayarak, yüzlerce yıllık geleneği olan kızak yarışlarını gerçekleştiremedi. Her yıl düzenlenen bu etkinlik, kurak hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Gelinkayası Şelalesi Kuruyarak Ören Mahallesi’nin Can Damarı Kayboldu

İlçeye bağlı Ören Mahallesi’nde bulunan Gelinkayası Şelalesi, yüksek kesimlerden gelen suyun kesilmesi sonucu kurudu. Mahalle sakinlerinden Mustafa Kaleli, “Bu kış kar yağmadığı için su çekildi. Eskiden 12 ay akardı. Son yıllarda sadece baharda akmaya başladı. Artık baharda da akmıyor” şeklinde konuştu.

“Eskiden Suyun Gürültüsünden Uyuyamazdık”

Kaleli, şelalenin eskiden suyun yüksek şiddetle aktığı zamanları hatırlayarak, “Eskiden karın erimesine bağlı olarak su seviyesinin çok yüksek olması nedeniyle burada duramazdık. Geceleri şelalenin suyunun gürültüsünden uyuyamazdık. Sel gelirdi, evlere taşardı. Küresel ısınma mı, mevsim değişikliği mi, bilemiyoruz. O günleri, karı özlüyoruz ama artık yok” dedi.

İki Parçadan Oluşan Şelale Kurudu

Gelinkayası Şelalesi’nin yan yana iki parçadan oluştuğunu belirten Kaleli, “Bir tarafı 15-20 metre, diğeri 50-60 metre arasındaydı. Maalesef ikisi de kurudu” açıklamasında bulundu.

İlgili Yazılar