Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Şahinbey İlçesindeki Doğal Yaşam Parkı’nda Hayvan Bakıcılığı

Şahinbey İlçesindeki Doğal Yaşam Parkı’nda Hayvan Bakıcılığı

Kalın Haber Kalın Haber - - 3 dk okuma süresi

Hayvan Bakıcılarının Özverili Çalışmasıyla Doğal Yaşam Parkı

Şahinbey ilçesindeki Burç Ormanı’nda bulunan 1 milyon metrekarelik alana sahip Doğal Yaşam Parkı, 350 farklı türden 4 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Parkta her hayvan türünün ihtiyaçlarını karşılamak en büyük görev ise bakıcılara düşüyor.

Bakıcılar, Sabahın Erken Saatlerinde Mesaiye Başlıyor

Yaban hayatının çeşitli üyelerinin bakımını üstlenen bakıcılar, sabahın erken saatlerinden itibaren mesaiye başlayarak sorumlu oldukları hayvanların beslenmesinden bakımına kadar her detayla ilgileniyor. Aralarında duygusal bağ oluşan hayvanlarla vakit geçiren bakıcılar, yıl boyunca milyonlarca ziyaretçiye eşlik ederek hayvanlar hakkında bilgi veriyor.

Bakıcılar ve Hayvanlar Arasında Özel Bağ Oluşuyor

Şehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, parkın idaresinde emek ve özveri gerektiğini belirtti. Bakıcıların hayvanlarla birebir ilişki kurduğunu ve büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Özsöyler, hayvanların bakıcılarını görmediğinde üzüldüğünü ifade etti.

Bakıcıların Önemi ve Sorumlulukları

Bakıcılar, parktaki yaban hayvanlarının tamamına dikkatle bakmakla sorumlu. Büyük fillerden yırtıcılara, zürafalardan su aygırlarına kadar birçok farklı türün bakımını üstlenen bakıcılar, barınakların temizliğinden hayvanların beslenmesine kadar her detayla ilgileniyor.

Şempanze Bakıcısı: “İşimi Severek Yapıyorum”

21 yıldır şempanze bakıcılığı yapan Nedim Arslan, işini severek yaptığını ve şempanzelerle özel bir bağ kurduklarını belirtiyor. Arslan, şempanze bakıcılığının insanlara yakın olmasından dolayı daha keyifli olduğunu ifade ediyor.

Yırtıcıların Bakıcısı: “Aslanlarla Çalışmak Zor Ama Güzel”

Yırtıcı hayvanların bakıcısı Adil Kaya, tedbirleri en üst düzeyde alarak aslanlarla çalışmanın zor ama aynı zamanda güzel bir deneyim olduğunu söylüyor. Kaya, yıllar geçtikçe korkularının azaldığını ancak biraz da olsa korkunun hep var olduğunu belirtiyor.

Zürafa Bakıcısı: “Zürafaları Anavatanlarına Uygun Besliyoruz”

Zürafa bakıcısı Ali Göngen, “Şakir” ve “Sevil” isimli zürafaları anavatanlarındaki koşullara uygun şekilde beslediklerini ve kuru meyve verdiklerini paylaşıyor. Bakıcılar, her bir hayvanın özel ihtiyaçlarına göre titizlikle yaklaşıyor ve parktaki hayvanların sağlığına büyük önem veriyor.

İlgili Yazılar