Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP Genel Başkanı ve İBB Başkanı Taksim İçin Yürüyor

CHP Genel Başkanı ve İBB Başkanı Taksim İçin Yürüyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Taksim’de Buluşuyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sendikalarla birlikte Saraçhane’den Bozdoğan Kemer’e doğru yürüyüş yapacak.

Özel’den Taksim Açıklaması

Özgür Özel, yürüyüş öncesi yapmış olduğu açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yapılan görüşmelere rağmen Taksim’e izin verilmediğini belirtti. Özel, “Birileri Taksim’i kendi egemenlik sancağı zannediyor” ifadesini kullandı.

Sendikaların Rolü

Özel, sendikaların söylemlerine ve eylemlerine dikkat çekerek, “Sendikalar ne söylüyorsa ona göre davranılacak” dedi. Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamanın demokratik bir hak olduğunu vurgulayan Özel, “Taksim özgürleşene dek bu mücadele sürecek” şeklinde konuştu.

Demokrasi ve İfade Özgürlüğü

Özel, bir ülkede en bilinen meydanda 1 Mayıs’ın kutlanmamasının demokrasiyi sorgulamak anlamına geldiğini belirtirken, kaba kuvvet kullanılmasının ise uygulayanların ayıbı olacağını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Taksim’e yapacakları yürüyüş, demokrasi ve ifade özgürlüğü vurgusuyla dikkat çekiyor.

İlgili Yazılar