Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Evcil Hayvan Tercihinde Küçük Irkların Yükselen Popülaritesi

Evcil Hayvan Tercihinde Küçük Irkların Yükselen Popülaritesi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Kent Yaşamında Evcil Hayvan Tercihlerindeki Değişim

Kentlerdeki evlerin azalması ve apartman dairelerinde yaşamın artması, insanların evcil hayvan tercihlerini de etkiliyor.

Küçük Irkların Tercih Edilme Nedenleri

**Evcil köpeklerin çoğunun küçük ırklardan seçilmesinde, daha az alan ve egzersize ihtiyaç duymaları ile az tüy dökmeleri gibi faktörler etkili oluyor.**

Tercihler Mekan Genişliğine Göre Değişiyor

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, evcil hayvan seçiminde tercihlerin mekan genişliği gibi farklı faktörlere göre değiştiğini belirtiyor.

Köpek Seçiminde Kişiliğin Rolü

**Arslan, köpek cinsi seçiminde hayvanseverin kişiliğinin etkili olduğunu vurguluyor. Sakin insanlar genellikle küçük köpekleri tercih ederken, bazıları ise büyük ve güçlü hayvanları statü göstergesi olarak seçebiliyor.**

Büyük ve Küçük Irklar Arasındaki Farklar

Arslan, büyük ve küçük ırk köpekler arasında veteriner hizmetleri açısından pek bir fark olmadığını ancak beslenme şekli ve miktarında farklılıklar olduğunu belirtiyor.

Küçük Irkların Bakımı ve Kolaylığı

Küçük cins köpek sahipleri, bakımlarının daha kolay olduğunu düşünüyor. Maliyet açısından da küçük cins köpeklerin avantajlı olduğu belirtiliyor.

Büyük Irkların Evin İhtiyaçları

Büyük ırk köpek sahipleri evlerin dar olmasından dolayı bahçe ihtiyacını karşılayamayan hayvanların mutsuz olabileceğini ifade ediyor.

Hayvan Sağlığı ve Giyim

Veterinerler, hayvanlara giysi giydirmenin sağlık açısından risk oluşturabileceği konusunda uyarıyor. Hayvanların ısısını dışarıya verme şekilleri farklı olduğu için giysi giydirilmesi önerilmiyor.

Bakımın Sorumluluğu

Evcil hayvan sahipleri, evcil dostlarının bakımının bir çocuk gibi olduğunu ve sorumluluk gerektiğini vurguluyor. Gün boyu evde yalnız kalan hayvanların sahiplerinden ilgi ve alaka bekledikleri belirtiliyor.

İlgili Yazılar