Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milyonlarca Öğrencinin Heyecanla Beklediği LGS Sınavı İçin Geri Sayım Başladı

Milyonlarca Öğrencinin Heyecanla Beklediği LGS Sınavı İçin Geri Sayım Başladı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

LGS Sınav Giriş Belgeleri Yakında Yayınlanacak

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) giriş belgesinin yayınlanacağı tarihi açıkladı.

LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS Ne Zaman Yapılacak?

2024’te gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 2 Haziran Pazar olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınavın soru sayısı ve şeklinde değişiklik olmayacağını belirtti. Ayrıca sınav, sekizinci sınıf öğretim programlarındaki konu ve kazanımlara uygun olarak hazırlanacak.

Yanlış Cevaplar Üçte Bir Doğru Cevaplardan Çıkarılacak

Sınavda öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Birinci oturumda Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

İlgili Yazılar