Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Güney Kore’de Doktorlar Protesto Ediyor

Güney Kore’de Doktorlar Protesto Ediyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Seul Hastanelerinde Kıdemli Doktorlar Eylemde

Güney Kore’nin başkenti Seul’de, tıp fakültesi kontenjanlarının artırılmasını protesto eden asistan ve stajyer doktorlara destek veren Seul Devlet Üniversitesi Hastanesi ve Severance Hastanesi’nin kıdemli doktorları, haftada bir gün işe gitmeme eylemi yapacaklarını duyurdu. Bu eylem nedeniyle poliklinik hizmetleri ve bazı cerrahi operasyonlar askıya alınacakken, acil servis ve yatan hasta tedavileri devam edecek.

Diğer Hastaneler de Eyleme Katılıyor

Seul St. Mary’s Hastanesi, Asan Tıp Merkezi, Seul Devlet Üniversitesi Bundang Hastanesi, Yongin Severance Hastanesi ve Kore Üniversitesi Ansan Hastanesi gibi birçok hastanenin kıdemli doktorları da bu eyleme destek veriyor. Güney Kore Sağlık ve Refah Bakan Yardımcısı, meydana gelebilecek aksamaları önlemek amacıyla ek askeri doktorların görevlendirileceğini bildirdi.

Protestoların Arka Planı

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tıp fakültesi kontenjanlarını 2 bin kişi artırma kararı almıştı. Bu karara karşı çıkan doktorlar, hükümetin planının tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini düşüreceğini iddia ederek protestolar düzenlemişti. Stajyer doktorların toplu istifası sonrasında acil serviste hemşirelere yeni yetki verilmiş ve lisanslarının askıya alınabileceği uyarısı yapılmıştı.

Tıp profesörleri, kontenjan artışını protesto eden stajyer doktorlar için çözüm bulunması amacıyla istifalarını sunacaklarını açıklamıştı. Güney Kore Devlet Başkanı, protestolara karşı kararlı olduklarını belirtmişti.

İlgili Yazılar