Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Wi-Fi İmkanı ile Demiryolu Hizmetlerini Dijitalleştiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Wi-Fi İmkanı ile Demiryolu Hizmetlerini Dijitalleştiriyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bakan Uraloğlu’dan Önemli Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde dijitalleşme vizyonunu gerçekleştirmek adına önemli bir adım atıldığını duyurdu. **”TCDD Wi-Fi Projesi”** ile vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve demir yolu hizmetlerini modernize etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ücretsiz ve Sınırsız İnternet Hizmeti Garlarda Başlıyor

Proje kapsamında gar ve istasyonlarda **ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti** sunulacağını açıklayan Uraloğlu, Ankara ve Eryaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) garlarında pilot uygulamanın başlayacağını vurguladı. Bu hizmetin vatandaşlara güvenli ve hızlı internet erişimi sağlayacağını belirten Bakan, pilot uygulama sonuçlarına göre bu hizmetin tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Garlar Yenilikçi İnternet Hizmetiyle Modernleşiyor

Bakan Uraloğlu, Konya, Karaman, Eskişehir, Bilecik, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Halkalı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas garlarında da **internet hizmeti** verilmesinin hedeflendiğini belirtti. Bu uygulamanın yolculara işlemlerini kolayca yapma, bekleme sürelerini daha konforlu hale getirme ve verimli zaman geçirme imkanı sunacağını vurguladı.

Diğer İllerde de Çalışmalar Devam Edecek

Uraloğlu, projenin Türkiye’nin dijitalleşme ve insan odaklı ulaşım stratejisine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, vatandaşların dijital haklarını güçlendirerek bilgiye erişim olanaklarını artıracağını kaydetti. **”TCDD Wi-Fi Projesi”** ile ulaşım sektöründeki modernizasyon çalışmalarıyla vatandaşlara en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti.

İlgili Yazılar