Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Sınav Düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Sınav Düzenlemesi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Yeni Yönetmelik İle Getirilen Değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023’te yayımlanan “Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği” ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar olan ölçme değerlendirme uygulamalarında önemli değişikliklere gitti. Yeni düzenlemeye göre, ülke genelinde 6 ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanan ortak yazılı sınavlar, artık 6, 7, 9 ve 10. sınıf düzeylerinde her dönem yapılacak.

Yeni Sınav Uygulamaları

2024-2025 eğitim öğretim yılında, 6. sınıf Türkçe ve 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı derslerinde 30 Ekim Çarşamba günü, 6. sınıf matematik ve 10. sınıf matematik derslerinde ise 31 Ekim Perşembe günü ülke genelinde ortak yazılı sınavlar gerçekleştirilecek. Sınavlarda, 6. sınıf Türkçe dersi için 7, 6. sınıf matematik dersi için 7, zbahis kripto 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi için 8, 10. sınıf matematik dersi için ise 7 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yer alacak.

Öğrenci Hazırlık Süreci

Yeni düzenlemeler kapsamında, öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanabilmesi için konu soru dağılım tabloları hazırlandı ve yayınlandı. Bu tablolar, hangi konu veya kazanımdan kaç sorunun sorulacağını öğrencilere net bir şekilde gösteriyor. Bu sayede öğrenciler, sınavlara daha iyi hazırlanarak başarılarını artırabilecekler. Bu yeni düzenlemelerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitim hayatlarında daha adil bir değerlendirme süreci geçirmelerini ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarını hedefliyor.

İlgili Yazılar