Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Adı Geçen Hemşire Taner Karataş’ın İfşaatları

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Adı Geçen Hemşire Taner Karataş’ın İfşaatları

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Yoğun Bakım Hemşiresinden Kan Donduran Sözler

2018 yılında adı “yenidoğan çetesi” soruşturmasında geçen bir hastanede çalışan Taner Karataş, skandal iddialarda bulundu. Karataş, hastanede yaşanan haksız uygulamaları ve ölümleri anlattı. Hemşire, hastaneye yenidoğan bebeklerin sevk edilmesiyle haksız kazanç sağlandığını ve bazı bebeklerin ölümüne neden olunduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’na Şikayette Bulundu

Taner Karataş, olayı ilk fark edenlerden biri olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu belirtti. Kendisinin ve arkadaşlarının işten ayrıldığı hastanede denetimlerin önceden haber verildiğini ve hastanenin bu sayede her şeyi düzelttiğini ifade etti.

Hemşire, Kendisini Doktor Gibi Tanıtıyordu

Karataş, hastanede sorumlu hemşirenin kendisini doktor gibi tanıttığını ve bu şekilde hasta yakınlarını yanılttığını söyledi. Hasta sevk sürecinde yaşanan usulsüzlükleri de detaylarıyla anlatan hemşire, hastaların gerektiği şekilde tedavi edilmediğini ve iyileşseler bile taburcu edilmediklerini aktardı.

Hastane, Bakanlığın Denetimini Önceden Öğrenmiş

Karataş, yaşanan skandalların hastanede herkes tarafından bilindiğini ve sessiz kalındığını belirtti. Skandalı ifşa ettikten sonra yapılan denetimlerin ise hastane tarafından önceden öğrenilerek düzeltmelere gidildiğini aktardı.

Bu çarpıcı ifşaatlar, yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni bir boyut açarak sağlık sektöründeki usulsüzlükleri bir kez daha gündeme taşıdı.

İlgili Yazılar