Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. LGS Başvuru Tarihi ve Detayları Açıklandı

LGS Başvuru Tarihi ve Detayları Açıklandı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

LGS Başvuru Tarihi ve Süreci

LGS başvuru tarihleri, 18-29 Mart 2024 arasında olacak. Öğrenciler, e-Okul üzerinden elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, okul müdürleri tarafından 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylanacak.

LGS Başvuru Ücreti ve Sınav Giriş Belgesi

LGS başvurusu ücretsiz olup, öğrencilerin sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik olarak okul müdürlükleri tarafından verilecek. Öğrenciler, sınava bu belge ve geçerli kimlik belgeleri ile katılacaklar.

LGS Sınav Detayları ve Sonuçlar

2024 LGS, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru sorulacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

Sınavda her alan için 8. sınıf öğretim programlarına dayalı sorular yer alacak. Öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme becerileri ölçülecek. Yanlış cevapların üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak öğrencilerin puanları belirlenecek.

İlgili Yazılar