Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Kuşadası’nda Yüksek Hava Sıcaklıkları Dalış Turizmini Canlandırdı

Kuşadası’nda Yüksek Hava Sıcaklıkları Dalış Turizmini Canlandırdı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Kuşadası’nda Dalış Sezonu Erken Başladı

Nisan ayında artan hava sıcaklıkları, Kuşadası’nda dalış turizmini hareketlendirdi. Kuşadası, dünyanın en büyük batık uçaklarından biri Airbus A300, tek motorlu uçak ve mağara gibi 13 farklı resif noktasında dalış yapma imkanı sunuyor. Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, sezonun erken başladığını ve talebin her geçen gün arttığını belirtti. Hava koşullarının geçmiş yıllara göre daha elverişli olmasının sektörde hareketlilik yarattığını vurguladı.

Su Altında Eşsiz Güzellikler

Saraçoğlu, Kuşadası’nın su altında sıcak su kaynakları, eski taş çapaları ve seramik parçaları gibi zenginlikler barındırdığını ifade etti. Liman bölgesine yakın alanlarda teknelerden kalan parçalara da rastlandığını belirten Saraçoğlu, turistlere su altı güzelliklerini ve tarihi mirası yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, Pamucak bölgesinde bulunan kovuk dalış noktasının da dalgıçlara heyecan ve adrenalin yaşattığını aktardı.

Turistlerin Deneyimleri

İskoçya’dan gelen Ross Urquhart, Kuşadası’nda ilk kez dalış yaptığını ve su altında birçok canlıyla karşılaştığını belirterek herkese dalışı tavsiye etti. Sevil Terzioğlu ise Kuşadası’nın su altı faunasının zenginliğine dikkat çekerek dalışın kendisi için bir terapi olduğunu dile getirdi. Terzioğlu, denizin altında antik kalıntılara rastlamanın da mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar