Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze Operasyonunu Onaylaması Uluslararası Endişeye Neden Oldu

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze Operasyonunu Onaylaması Uluslararası Endişeye Neden Oldu

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah Operasyonunu Onayladı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Başbakan Netanyahu’nun İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırı planını onayladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Ordu, operasyona ve (sivil) nüfusu tahliye etmeye hazırlanıyor.” ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Toplumdan Endişeli Tepkiler

ABD ve Mısır dahil uluslararası toplumun, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Refah’a girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen saldırı onayı geldi. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Refah’a saldırısının “kırmızı çizgi” olduğunu belirtmişti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, sivillerin zarar görmemesi için açık ve uygulanabilir bir plan talep etti.

BM’den Uyarı: Feci Sonuçları Olur

Birleşmiş Milletler, Refah’a yönelik kara operasyonunun Gazze halkı ve insani yardım operasyonları için feci sonuçları olacağı uyarısında bulundu. BM, saldırının engellenmesi için umutlu olduklarını ifade etti.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusunun, gece boyunca Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 80 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Gazze’de can kaybı 32 bine yaklaşırken, uluslararası çevreler insani yardımların artırılmasını ve ateşkes ilan edilmesini talep ediyor.

İlgili Yazılar