Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD, Yemen’deki Husiler Tarafından Aden Körfezi’ne Füze Fırlatıldığını Bildirdi

ABD, Yemen’deki Husiler Tarafından Aden Körfezi’ne Füze Fırlatıldığını Bildirdi

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

ABD’nin Açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgeden Aden Körfezi’ne bir gemisavar balistik füze fırlatıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Açıklamada, füzenin ABD, koalisyon ya da ticaret gemilerine herhangi bir zarar vermediği belirtildi. Husilerin kontrolündeki bölgelerdeki insansız yüzey gemisi ile insansız hava aracının da başarılı şekilde imha edildiği vurgulandı.

Kızıldeniz’de Gerilim

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı tepki göstererek Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koymakta ve saldırılar düzenlemektedir. Bu durum nedeniyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı. ABD, deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girmesi üzerine Husi güçlerine karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğunu açıklamıştı.

Husilerin Tehditleri

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki bölgelere saldırıları durumunda bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıklamıştı. Bu gelişmeler, bölgedeki deniz güvenliği ve uluslararası ticaretin seyrüsefer özgürlüğüne yönelik ciddi tehdit oluşturmaktadır.

İlgili Yazılar