Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Emtia Piyasasında Geçen Haftanın Değerlendirmesi

Emtia Piyasasında Geçen Haftanın Değerlendirmesi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Fed’in Faiz İndirimi Beklentileri Emtia Piyasasını Olumlu Etkiledi

Geçen hafta emtia piyasasında sert yükselişler yaşandı. Bu yükselişte, Fed’in yılın ilk yarısında faiz indirimi yapacağı beklentilerinin güçlenmesi etkili oldu. Ayrıca, Çin’de açıklanan makroekonomik verilerin, talebin arttığını göstermesi de piyasaları olumlu etkiledi.

Açıklanan İstihdam Verileri ve Fed’in Politika Yönü

ABD’de tarım dışı istihdamın artması ve işsizlik oranının yükselmesi, Fed’in faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalini güçlendirdi. Fed Başkanı Jerome Powell’ın “para politikasını gevşetmek için gereken güvenden uzak olmadıklarını” söylemesi de emtia fiyatlarının yönü üzerinde etkili oldu.

Altın, Gümüş ve Diğer Metallerdeki Değişimler

Geçen hafta altın, gümüş, platin ve paladyum gibi metallerde artışlar yaşandı. Altın, 2195 dolarla rekor seviyeye ulaşırken, diğer metaller de yükseliş yaşadı. Özellikle Powell’ın “güvercin” söylemleri, bu artışlarda etkili oldu.

Petrol ve Doğal Gazda Son Durum

Brent petrol fiyatları düşerken, New York Ticaret Borsasında işlem gören doğal gazda azalış yaşandı. ABD’de talebin azaldığını gösteren verilerle birlikte petrol fiyatları düştü. Doğal gaz fiyatları ise arz fazlası ve sıcak hava koşulları nedeniyle aşağı yönlü seyretti.

Bakır, Alüminyum ve Diğer Metallerdeki Değişimler

Bakır ve diğer metallerde artışlar yaşanırken, alüminyum fiyatları nispeten stabil kaldı. Çin’deki üretim azaltma haberleri ve talepteki artışlar fiyatlara yön verdi.

Buğday, Pirinç, Mısır ve Diğer Tarım Ürünlerindeki Fiyat Değişiklikleri

Tarım ürünleri arasında buğday, pirinç, mısır ve soya fasulyesi fiyatlarında değişiklikler yaşandı. Buğdayın düşüşünde Rusya’dan gelen ucuz buğday haberleri etkili olurken, Brezilya’da soya fasulyesi ihracatındaki artış soya fasulyesi talebini artırdı.

Geçen hağfta emtia piyasalarında yaşanan bu gelişmeler, yatırımcılar ve analistler tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar