Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bakanlık E-ihracatta Dijitalleşme ve Destek Çalışmalarını Arttırıyor

Bakanlık E-ihracatta Dijitalleşme ve Destek Çalışmalarını Arttırıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

2023 Yılı Faaliyet Raporu’na Göre E-ihracat Destekleri Artıyor

Bakanlık tarafından hazırlanan “2023 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, e-ihracatta dijitalleşme ve destekleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, ihracatçılara yurt dışındaki müşterilere doğrudan ulaşma imkanı sağlayan e-ticaret kanallarının ihracat modellerine dahil edilmesi ve dış satımda katma değerin artırılması hedefleniyor.

Destek Paketi Kapsamında Yararlanıcılar İçin Çeşitli Alanlarda Destekler Sağlanıyor

Bakanlıkça hazırlanan destek paketi kapsamında, şirketler, e-ihracat konsorsiyumları, perakende e-ticaret siteleri, pazar yerleri ve B2B platformlarına çeşitli alanlarda destekler sunulmaktadır. Geçen yıl 2 pazar yeri, 4 perakende e-ticaret sitesi, 4 e-ihracat konsorsiyumu ve 89 şirket destek kapsamına alınırken, 159 yararlanıcı ön onay başvurusunda bulundu. 2023’ün ilk üç çeyreğinde 36 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirildi.

Kolay İhracat Platformu İle 71 Binden Fazla Kullanıcıya Ulaşıldı

İhracatta dijitalleşme çalışmalarının bir parçası olan “Kolay İhracat Platformu” ile ihracatçılara ve girişimcilere ihtiyaç duydukları bilgiler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Platform üzerinden ihraç etmek istedikleri ürüne ve ülkeye dair detaylı bilgilere erişebilen kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Geçen yıl “İş Kültürü Modülü” hizmete sunuldu ve platform 3,4 milyondan fazla kez görüntülendi.

E-Kolay İhracat Platformu ile E-ihracata Odaklanılıyor

Bakanlık, e-ihracat alanına yoğunlaşacak “e-Kolay İhracat Platformu” çalışmalarını sürdürüyor. Platform üzerinden kullanıcılara e-ihracat sürecinin aşamaları detaylı olarak anlatılırken, “Adım Adım e-İhracat Modülü” ve “Akıllı e-İhracat Robotu” eklenmesi planlanıyor. Ayrıca, “Türkiye E-İhracat Platformu” ile ülkenin ihracatçı envanterinin dijital ortama taşınması ve milli bir dijital B2B platformu kurulması hedefleniyor.

İlgili Yazılar