Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘Fatih Mahallesi’nde Hayatını Kaybeden Eda Nur Gezer’in Olayıyla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

‘Fatih Mahallesi’nde Hayatını Kaybeden Eda Nur Gezer’in Olayıyla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Soruşturma Kapsamında Sukas Adlı Şüphelinin Durumu

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ‘Fatih Mahallesi’ndeki Menekşe Sahil Parkı’nda 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Sukas adlı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Sukas, avukatıyla birlikte Küçükçekmece Adliyesi’ne gelerek ifade vermiş ve ardından adli kontrol şartı uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Şüphelinin hakimlikteki işlemleri devam etmektedir.

Olayın Arka Planı

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Nisan’da Fatih Mahallesi’ndeki Menekşe Sahil Parkı’nda yapılan kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine bir kişinin düşerek boğulduğu ihbarı üzerine olay yerine gitmişti. Yapılan incelemede parkın bazı bölümlerinin kazı çalışması sonrasında su birikintisiyle dolduğu ve Eda Nur Gezer’in buraya düşerek hayatını kaybettiği tespit edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise olaya ilişkin idari soruşturma başlatmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında, kusur tespiti için uzman bilirkişi heyeti görevlendirilmişti. İBB iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de görevli 3 şüpheli ise gözaltına alınmıştı. Furkan K. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlgili Yazılar