Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AB Lideri Von der Leyen: AB ile Çin Arasındaki Ekonomik Rekabet Adil Olmalı

AB Lideri Von der Leyen: AB ile Çin Arasındaki Ekonomik Rekabet Adil Olmalı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

AB ve Çin Arasındaki Görüşmelerde Ekonomik Dengesizlikler Masaya Yatırıldı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Paris’te gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında ekonomik ve jeopolitik konuların ele alındığını belirtti.

Von der Leyen: “Piyasadaki Dengesizlikler Endişe Kaynağı”

Von der Leyen, AB ile Çin arasındaki ekonomik rekabetin adil olması ve dengesizliklerin giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, piyasadaki dengesizliklerin endişe kaynağı olduğunu ifade etti. Von der Leyen, şirketlerin ve ekonominin korunacağını belirterek gerektiği takdirde gerekli adımların atılacağını söyledi.

Çin’in Sübvansiyonları Avrupa İçin Tehdit Oluşturabilir

Çin’in elektrikli araç ve çelik endüstrilerine yönelik devlet sübvansiyonlarının Avrupa endüstrileri için ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çeken von der Leyen, “Avrupa’da sanayisizleşmeye yol açabileceğini” belirtti. Dünya çapında Çin’in üretim fazlasının sürdürülemez olduğunu vurgulayan von der Leyen, piyasadaki dengesizliklerin ele alınması gerektiğini söyledi.

Von der Leyen, pazardaki dengesizlikleri denetlemek için AB’nin sahip olduğu araçları kullanmaktan çekinmeyeceğini ve Avrupa’nın sanayisizleşmeye yol açabilecek piyasa bozucu uygulamaları kabul edemeyeceğini belirtti.

İlgili Yazılar