Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bakanlığın Yaptığı Denetimlerle Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor

Bakanlığın Yaptığı Denetimlerle Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Organize Sanayi Bölgeleri ve Pazarlar Denetleniyor

Bakanlık, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında organize sanayi bölgeleri (OSB) ve meyve-sebze-balık halları gibi alanlara odaklanıyor. Gelir İdaresi, aralık ayının ilk 15 gününde OSB’leri ve pazarları denetledi. Denetimlerde, sevkiyat yapan ticari araçlardaki mallara ilişkin belgeler incelendi. Taşıma ve sevk irsaliyeleri ile faturalar kontrol edilerek mükelleflerin beyanlarıyla karşılaştırılacak.

Binlerce Mükellef Denetlendi, Kayıt Dışı İşçilik Tespit Edildi

15 gün içinde 68 bin 975 mükellef denetlendi. Yapılan kontrollerde yüzlerce mükellefin kayıt dışı çalıştığı ve işçilerin sigortasız olduğu belirlendi. Kayıt dışı işçi çalıştıranlar hakkında tutanaklar tutularak gerekli işlemlerin başlatılması sağlandı.

Sosyete Pazarları da Denetim Altında

Sosyete pazarları olarak bilinen satış noktalarına yönelik denetimler de başladı. Ankara’da başlayan denetimler, kayıt dışı satış yapanlar ve belge düzenlemeyenler gibi durumları tespit etti. Ankara’nın ardından diğer illerde de sosyete pazarları denetlenecek.

Saha Denetimleri Sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın saha denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirtti. Vergi denetimlerinin etkinliğini artırmak amacıyla ülke çapında geniş kapsamlı denetimler yapılacak. Böylece vergide adalet sağlanarak kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilecek.

İlgili Yazılar