Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Kadınlar Basketbol Süper Ligi Takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor Ligden Çekildi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi Takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor Ligden Çekildi

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 6 dk okuma süresi

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımları arasında yer alan Hatay Büyükşehir Belediyespor takımının ligden çekmek için başvuru yaptığı açıklandı. Yapılan başvurunun onaylanmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Spor kadın basketbol takımı ligden çekildi. Yaşanan deprem felaketinin en çok etkilediği şehirler arasında bulunan Hatay temsilcisi de çekinme kararını duyurdu. Böylece şehrin futbol takımından sonra şehrin bir başka temsilcisi olan Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor ligden çekildi.

Cumhuriyet tarihinin yaşanan en büyük deprem felaketinin ardından birçok olumsuz etki yaşayan farklı alanlar söz konusu. Spor dünyasında da pek çok takım depremin olumsuz etkilerini en kötü derecede yaşamış durumda. Depremde hayatını kaybeden birçok vatandaşın arasında sporcularda yer alıyor. Depremde enkaz altında kalarak vefat eden Sporcular arasında yer alan Milli basketbolcu Nilay Aydoğan için alınan kararın ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonunda geri kalan maçlar Nilay Aydoğan sezonu adı altında oynanacak.

Depremden en fazla hasar alan illerin başında gelen Hatay şehrinde faaliyet gösteren birçok spor kulübü de bu durumdan etkilendi. Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatay Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımı ligden çekilmek istediğini açıkladı. Bu konuda federasyona başvuran Hatay temsilcisi hem maddi açıdan hem de depremin getirdiği psikolojik etkiler nedeniyle takım olma olgusunun kaybolduğunu ve yaşanan kayıpların ardından mücadele etmenin mümkün olmadığı aktarıldı. Bunun dışında yaşanan acıların da tekrar lige konsantre olmayı imkansız duruma sokması nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi. Joybet

Basketbol Federasyonu Hatay Büyükşehir Belediyespor Tarafından Sunulan Ligden Çekilme Talebini Kabul Etti

Yapılan başvurunun ardından toplanan Basketbol Federasyonu Hatay Büyükşehir Belediye Spor tarafından sunulan ligden çekilme talebini kabul etti ve bunu kulübe bildirdi. Alınan bu kararın ardından Nilay Aydoğan basketbol kadınlar Süper Ligi için kalan haftalar Hatay Büyükşehir Belediyespor olmadan oynanacak.

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 farklı ilin ağır bir biçimde zarar gördüğü 7.7 ile 7.6 şiddetindeki iki farklı deprem sonrası yaşanan felaketin izlerini kapatmak için ülke çapında çalışmalar devam ederken bir yandan da yaraları sarılması mümkün olmayan takımlar tarafından ligden çekme talepleri ilgili federasyonları iletiliyor. Bu takımlar arasında yer alan Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor kadın basketbol takımı mevcut şartlar altında ligde devam etmelerinin mümkün olmadığını açıkladı. Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada kulüp tarafından en az bir sezon olmak üzere ligden çekilme kararının alındığı ve bu yöndeki talebin Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirildiği belirtildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu da konu ile ilgili toplamda ve Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kadın Basketbol Takımı tarafından verilen kararı değerlendirdi. Bu talep ile ilgili alınan karar kamuoyu ve spor camiası ile paylaşıldı. Basketbol Federasyonu Hatay Büyükşehir Belediyespor tarafından sunulan ligden çekilme talebini kabul etti. Türkiye Basketbol Federasyonu konu ile ilgili ligden çekilme talebi ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımı tarafından yapılan başvurunun kabul edildiği açıklandı.

Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımının ligin geri kalan süresince ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yer almayacağı ve çekilme talebinin resmi kanallar üzerinden basketbol federasyonu’na bildirildiği ifade edildiği nokta bu konu ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısının gerçekleştirildiği ve bir karara varıldığı belirtildi. Bu toplantıda alınan karar sonucunda Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol tarafından yapılan ligden çekilme başvurusunun kabul edildiği açıklandı. Federasyon tarafından verilen özel izin dahilinde bu takım bünyesinde yer alan sözleşmeli sporcuların 16 Mart 2023 tarihine dek başka takımlara transfer olabilmeleri için geçici ek transfer süresinin de tanındığı vurgulandı.

 

İlgili Yazılar