Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elektrostatik Toz Boya

Elektrostatik Toz Boya

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 4 dk okuma süresi

Ahşap, plastik, porselen, metal veya pleksi gibi birçok alana uygulanabilen elektrostatik toz boya özellikle araçlarda kullanılır. Kullanıldığı yüzeye pürüzsüz ve temiz bir görüntü kazandırdığı için gün içinde kullandığımız birçok farklı eşyada bu boya kullanılmaktadır. Diğer boyalardan farkı içinde solvent olmadığı için insan teni ile temasında bir sakınca olmamasıdır. Boya yapılacak olan yüzeyin önceden bazı özel işlemler ile hazırlanması gerekir. Kumlama veya benzeri teknikler ile pas, kir veya benzeri nesnelerden arındırılan yüzeyler daha sonra bu boya ile boyanabilir. Uygulaması kolay olmasa da yine de kullanıldığı yüzeylerde çok hoş bir görünüm oluşmasını sağlar. Bu sebeple kullanım alanları tahmin edilenden çok daha fazladır.

Boya tabancasına doldurulan elektrostatik toz boya daha sonra boyanacak yüzeye belli bir mesafeden ve büyük bir güç ile püskürtülür. İlgili yüzeye yapışan toz taneleri kısa zaman içinde tam boyama sağlar ve ortaya eskisinden çok daha farklı bir görünüm çıkar. Boya işlemlerinden sonra boyanın tam olarak oturması ve akmasının engellenmesi için mutlaka fırınlama işlemi yapılmalıdır. Belli bir sıcaklıkta ve belli bir süre bekletilen boyanan nesneler bu sayede yeni görünümlerine kavuşmuş olurlar. Boya işleminden önce ilgili yüzey ısıtılır ve topraklanır. Bunun sebebi ise negatif ve pozitif güçlerin birbirlerini çekmesi ilkesine dayalı olarak boyanın yüzeye tam olarak çekilmesidir.

Yatar Daire Testere

Testere ile kesme işlemleri her zaman için insanları zorlayan ve aynı zamanda yoran bir işlem olmuştur. Her ne kadar zaman içinde otomatik veya motorlu testereler üretilmiş olsa da yine de bu testereleri kullanma şansını çok az kişi yakalamıştır. Bu makinelerden biri olan yatar daire testere modelleri sayesinde büyük ebatlı malzemelerin milimetrik bir şekilde kesilebilmeleri mümkün olmaktadır. Ahşap, pleksi veya sert plastik gibi malzemelerin kesilmesi için kullanılan bu makineler işlerin daha kısa zamanda ve daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Kullanıcıların yapmaları gereken tek şey kesilecek malzemeleri tabla üzerine yerleştirmek ve kesim yapılacak noktalarını testereye göre hizalamaktır.

İnsan gücü ihtiyacını en aza indirmesi kadar aynı zamanda işlerin çok kolaylaşmasını sağlaması da bu makinelerin özellikle mobilya sektöründe çok yaygın olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Yatar daire testere çok özel bir mekanizmaya sahiptir. Ayarlanabilir testere konumu sayesinde büyük çaplı malzemeler istenen ölçülerde kesilebilir ve istenen şekil verilebilir. Özellikle hassas kesim yapılması gereken yerlerde en çok önerilen makinelerden biridir. Her ne kadar yatar olarak isimlendirilse bile bazı durumlarda kesim tablaları dik veya meyilli bir şekilde konumlandırılabilir. Bu durum özellikle kesim yapılacak malzemelerin kesim tablası üzerine konumlandırılmasını kolaylaştırmaktadır. Birçok kişi gibi sizde elektrostatik toz boya veya yatar daire testere gibi makineler hakkında daha çok bilgi almak istediğinizde sanayiden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

İlgili Yazılar