Kalın Haber

Son dakika: Okullar 5 gün mü olacak 2021? Okullarda yüz yüze eğitim kaç gün olacak?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika: Okullar 5 gün mü olacak 2021? Okullarda yüz yüze eğitim kaç gün olacak?

Son dakika: Okullar 5 gün mü olacak 2021? Okullarda yüz yüze eğitim kaç gün olacak?

- - 2 dk okuma süresi

Veliler ve öğrenciler okulların kaç gün olacağını araştırıyor. Eylül ayı itibariyle okulların açılıp açılmayacağı konusu araştırılıyor. Peki ama okullarda son durum nedir?

Okullar 5 gün mü olacak?

Okulların Eylül ayında açılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yüz yüze eğitimin nasıl ve ne zaman başlayacağına dair sorular Kabine toplantısında yanıt bulacak.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılış tarihi ile ilgili 6 Eylül 2021 tarihine dikkat çekmişti. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihinde uyum eğitimi yapılacak. Bakan Özer afet bölgelerinde okullarda yüz yüze eğitime ilişkin açıklamada bulunarak, ”İllerimize gerekli kaynak aktarımı yapıldı, okullarımız yeni eğitim dönemine hazır olacak” dedi. 
Sağlık Bakanı Koca son iki haftadır yapılan Bilim Kurulu toplantıları sonrası aşıya dikkat çekerek ” Bilim Kurulumuz okullarımızın güvenle açılması için gereken tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladı. Bu hazırlığı Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığımızla istişare ederek uygulamaya hazır hale getireceğiz. Daha önce de belirttiğim gibi okullarımızda yüz yüze eğitim ve bunun sürekliliği tek hedefimiz. En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var” açıklamasını yapmıştı. 

İlgili Yazılar