Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yeni Nesil Binalarda Ses Yalıtımının Önemi

Yeni Nesil Binalarda Ses Yalıtımının Önemi

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi

Ses ve gürültü kirliliği geçmiş zamanlarda önemi anlaşılamamış konulardan birisidir. Zaman içerisinde teknoloji ve endüstrinin de gelişmesiyle birlikte oluşan ses ve gürültü miktarları da önemli ölçüde artmıştır. Özellikle büyük şehirlerde görülen problemlerin başında ses ve gürültü kirliliği gelmektedir. Bu kirliliğin önüne geçilebilmesi amacıyla günümüzde bazı önemli tedbirler de alınmaktadır.

Örneğin çevre ve şehircilik bakanlığı yapılacak tüm yeni binalarda ses ve ısı yalıtımını zorunlu hâle getirmiştir. Bu yapılan çalışmasının ardında daha yaşanabilir ve düzgün bir çevre amaçlanmaktadır. Meydana gelen ses kirliliğinin önüne geçilebilmesi amacıyla ses yalıtımı yapabilen malzemeler kullanılmaktadır. Ses yalıtım süngeri de bu malzemelerin başında gelmektedir.

Ses Yalıtımı Neden Gereklidir?

Endüstrileşme ve çarpık kentleşmenin getirdiği bazı olumsuz sonuçlar bulunur. Örneğin çevre ve ses kirliliği özellikle büyük kentlerde daha fazla rastlanan bir durumdur. Yine trafikte araçların yol açtığı sesler, fabrikalarda makinelerden dolayı kaynaklanan sesler, belirli bir desibel seviyesini geçtiği anda insan sağlığı açısından zararlıdır.

Akustik sünger kuruluşu İstanbul-Küçükçekmece’de hizmet veren ve bizlere daha yaşanabilir bir çevre sunmayı amaçlayan firmalardan birisidir. Ses yalıtımı hem kendimizi hem de çevremizi korumak açısından gereklidir. Örneğin müzik stüdyolarından kaynaklanan sesler, çevremizdeki komşularımızı rahatsız edebilir ve istenmeyen durumlara yol açabilir. Bu nedenle ses izolasyon süngeri kullanılır ve sesin büyük bir bölümünün dışarıya gitmesi engellenir.

İlgili Yazılar