Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ulusal Süt Konseyi, Çiğ Süt Tavsiye Fiyatını Yüzde 8,52 Arttırdı

Ulusal Süt Konseyi, Çiğ Süt Tavsiye Fiyatını Yüzde 8,52 Arttırdı

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

TÜSEDAD’dan Süt Fiyatı Kararına Tepki

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatını 1 Mayıs itibariyle geçerli olmak üzere yüzde 8,52 zam yaparak litre başına net 14,65 lira olarak belirledi.

TÜSEDAD’dan Açıklama

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), bu karara tepki gösterdi ve süt fiyatındaki artışın hayvancılığa darbe vuracağını belirtti. Dernek, enflasyonun yüksek olduğu, yem maliyetlerinin arttığı bir ortamda yapılan bu zammın ülke hayvancılığına zarar vereceğini dile getirdi.

Üreticilerin Endişeleri

Dernek, sanayicilerin düşük fiyatlarla çiğ süt satın almaya çalıştığı iddialarına da değinerek, bu durumda Rekabet Kurumu ve Ticaret Bakanlığı’na başvuracaklarını açıkladı. Ayrıca, süt ve et üretimi arasındaki bağlantıya dikkat çekerek, üreticilerin baskı altında olduğunu ve hayvanlarını keserek üretimi durdurduğunu ifade etti.

Üreticilerin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, kartel oluşturulmaması ve haksız fiyat politikalarına karşı mücadele edeceklerini belirten dernek, süt fiyatlarındaki artışın kırmızı et fiyatlarını da etkileyebileceğine dikkat çekti.

İlgili Yazılar