Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Sanatçısı Gülsün Karamustafa’nın Eseriyle Açılıyor

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Sanatçısı Gülsün Karamustafa’nın Eseriyle Açılıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Venedik Bienali’nin 60. Uluslararası Sanat Sergisi Yarın Ziyarete Açılıyor

Dünyanın en prestijli sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali, 60. Uluslararası Sanat Sergisi, önizleme günlerinin ardından yarın kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Gülsün Karamustafa’nın Eseriyle Dikkat Çekiyor

24 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel yeni yerleştirmesi olan ‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ adlı esere ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Katılımıyla Açılış Gerçekleştirildi

Venedik Bienali’nin ana sergi mekânlarından Arsenale’de bulunan Türkiye Pavyonu’nun açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 18 Nisan’da gerçekleşti.

Uluslararası İş Birliğini Güçlendirme Hedefi

Bakan Ersoy, bienalin sanatın evrensel dilini konuşmak ve kültürel etkileşimi derinleştirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, uluslararası iş birliğini güçlendirmek adına Venedik Bienali’nin önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Ersoy, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve sanatının çeşitliliğini dünyaya tanıtmak adına Venedik Bienali’nin sanatçılara uluslararası bir platform sunduğunu ifade etti.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Türkiye’nin Venedik Bienali’nde uzun süreli bir mekana sahip olduğunu belirten Ersoy, sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olan bienalin, uluslararası iş birliğini güçlendirmek için önemli bir role sahip olduğunu dile getirdi.

İlgili Yazılar