Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uyku çiçeği nedir? bakımı nasıl yapılır?

Uyku çiçeği nedir? bakımı nasıl yapılır?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 4 dk okuma süresi

Süs yoncası olarak bilinen uyku çiçeği Güney Amerika’ya ait bir bitkidir. Farklı iklim koşullarında yaşayabilmesi ile birlikte pek çok ülkede yer almaktadır. Görsel olarak harika bir görünüme sahip oldukları için herkes bu çiçeği sever. Çiçeklendiklerinde ise ayrı bir şirin görünürler. Uyku çiçeği bakımı ve çok daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için yazımız size rehberlik edecektir.

Uyku çiçeği özellikleri

Uyku çiçeklerini gördüğünüzde bir tanesine sahip olmak isteyeceğinize eminiz. Her ortama uyum sağlar ve hediye olarak tercih edilebilirler. Çiçek açtıklarındaki görüntüleri herkesi etkiler. Uyku çiçeği satın almak için internetten alışveriş yapabilirsiniz. İnternetten satış yapan kaliteli çiçekçi firmalarına ulaşmak için bulunduğunuz semti Avcılar çiçekçi şeklinde aratmanız gerekir.

  • Uyku çiçekleri çok fazla türe sahiptir. Türlerinin sayısı 800’den fazladır.
  • Bazı uyku çiçekleri tek yıllık bazıları ise çok yıllıktır. Bu nedenle uyku çiçeği sahibi olmak istediğinizde ömrü hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
  • Boyu 15 20 cm arasında kalır ve daha fazla uzamazlar. Bu nedenle isimleri süs yoncasıdır.
  • Bu çiçek hem iç hem dış mekanda bakıma uygundur. Ancak bakımı hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Hangi hava şartlarında içeride kalması gerektiğini ve ne kadar sulanacağını öğrenmelisiniz.
  • Bahçede bakıldığında yer bitkisi ve çalı şeklinde büyürler. Saksıda iken daha büyük gibi görünseler de boyutları daha fazla artmaz. Genişlik olarak büyürler.

Uyku çiçeği bakımı

Her çiçeğin bakım şekli farklıdır. Bazıları içeride bazıları dışarıda bakılmaya uygundur. Ancak uygun koşullar sağlandığında uyku çiçeği iki mekanda da bakılabilen bitki türüdür. Aşağıdaki detaylara göz atarak siz de en iyi bakımı kolayca uygulayabilirsiniz.

  1. Çiçek saksıları için genellikle büyük olmaları gerektiğini belirtiriz. Ancak bu çiçek için saksının küçük olması daha fazla avantaj sağlar.
  2. Torf bakımından zengin olan toprağı severler.
  3. Sulama yapmak için toprağının kuru olduğundan emin olmanız gerekir. Çiçek bakımı yaparken en büyük hatalar sulama ihtiyaçlarını karşılarken gerçekleşir. Ya az su dökerler ya da çok fazla. Bu nedenle ne sıklıkla sulama yaptığınızı unutuyor ve günleri karıştırıyorsanız, bu çiçeğin toprağının kuru olmasından emin olmak için parmak testi yapabilirsiniz. Parmağınızı 1 cm kadar toprağa batırın ve nemli olup olmadığına bakın. Nemli ise sulamak için biraz daha bekleyin.
  4. Bu çiçek için sabah ve akşam güneşi yeterlidir. Öğlen sıcakları çiçek için zararlıdır. Bu nedenle öğlen saatlerinde gölgede olmaları gerekir. Güneşlik kapatabilirsiniz. Ya da pencere kenarından alarak başka bir yere koyabilirsiniz.
  5. Kış aylarındaki soğukluk bu çiçeği etkileyebilir. Bu yüzden soğuk havalarda içeride durmalarını sağlamalısınız. Bahçede duranlar için sera şeklinde bir koruma mükemmel olur.

Uyku çiçeği yılda bir kez çiçek açar ve bu çiçeklenme dönemini sabırsızlıklar bekleyenler oldukça fazla. Görünümünün daha da şık ve şirin olmasını sağlayan minik çiçeklere şahit olursanız, çiçeğinizin çiçek açmasını için sizin de sabırsızlanacağınıza eminiz.

 

İlgili Yazılar