Kalın Haber

Suriye'den Akdeniz'e sızan petrol
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Suriye’den Akdeniz’e sızan petrol

Suriye’den Akdeniz’e sızan petrol

- - 2 dk okuma süresi

24 Ağustos’ta Suriye’de rafineriden sızan petrol Doğu kdeniz’de Hatay’ın Samandağ sahiline kadar ulaştı. Türkiye harekete geçti sızan petrol temizlendi, 20 bin kilometrekare deniz alanında tarama yapıldı.

Temizlik çalışmasına ilişkin açıklama Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada, petrol sızıntısına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından işletilen nene hatun acil müdahale gemisi ve seyit onbaşı yakıt toplama gemisi ile müdahale edildiği ve gemilerin İstanbul’a dönüşe geçtiği belirtildi.

Çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, denizde 20 bin kilometrekarelik bir alanın tarandığı ifade edilirken insansız hava araçları ve helikopterlerde havadan tarama yapıldığı vurgulandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla gemi trafik hizmetleri bölgede seyir halinde olan 335 gemiye kirlilik hakkında sorgulama yaptı. Sorgulamada 330 gemi kirlilik olmadığını rapor ederken, 5 gemi ise kirlilik ihbarı yaptı.

Verilen koordinatlar da ise kirliliğe rastlanmadı. 128 personelin katılımıyla petrol kirliliğine karşı Akdeniz’de başlatılan deniz operasyonu sona erdi.

 
 
 

İlgili Yazılar