Kalın Haber

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti MYK Toplantısı! Ömer Çelik açıklama yapıyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SON DAKİKA HABERİ: AK Parti MYK Toplantısı! Ömer Çelik açıklama yapıyor

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti MYK Toplantısı! Ömer Çelik açıklama yapıyor

- - 4 dk okuma süresi

AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklamaları şöyle:

MYK’mızda terörle mücadele her zamanki gibi önemli yer tutuyor. Türkiye terör konusunda bütün unsurlarıyla yeryüzünün en büyük mücadelesini veriyor. Bazı grupların Irak’ın egemenliğine yönelik Türkiye’nin ihlalleri olduğu şeklinde ifadeleri var. Bunların hepsi kara propagandadır. Kardeş Irak’ın toprak bütünlüğünü Türkiye destekliyor.

MARMARA DENİZİ’NDEKİ MÜSİLAJ SORUNU

Bu konuyu gündemin üst sıralarında tutuyoruz. 20. gününde bu seferberlik. 425 bölgede çalışmalar devam ediyor. Çeşitli stratejiler uygulanıyor. Toplanan müsilajlar düzenli olarak depolama alanlarına gönderiliyor. Bu çerçevede 6 bin 738 denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonucu kurallara uymayan 26 işletmeye faaliyetten men cezası verilmiştir. 14 milyon TL civarında da para cezası uygulanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip etmektedir. Verdiği talimatlar titizlikle uygulanmaktadır.

PANDEMİDE NORMALLEŞME ADIMI

Normalleşme çerçevesinde en önemlisi normalleşmenin hızlanması, hızlandıktan sonra kalıcı olması için aşı programının güçlü bir şekilde yürütülmesi. Günde 1 milyondan fazla aşı uyguluyor sağlık çalışanlarımız. Hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uyuyoruz, siyasi olarak söylemiyoruz. Tavsiye herkesin aşılanmasının pandemiyle mücadele için olmazsa olmaz bir koşul olduğudur. Bütün vatandaşlarımınız aşı olmaları son derece önemlidir.

NATO ZİRVESİ

Orada Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri sonucu ortaya çıkan neticeleri takip ediyoruz. Orada verilen mesajların merkezini Türkiye’nin NATO güvenlik konseptine yönelik beklentileri ve vizyonu oluşturdu. Türkiye’nin Suriye’de, Libya’da Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetler var. Karabağ’ın kurtarılmasında Türkiye’nin desteği söz konusu. Bununla ilgili sorulara Cumhurbaşkanımız ayrıntılı cevap verdi. Çıkan sonuç şuydu: Cumhurbaşkanımızın muhatapları Türkiye ile pozitif ajandaya yoğunlaşmak istediklerini açık ve net şekilde söylediler. Anlaşmazlık konularında bir çalışma iradesi söz konusu. Anlaşmazlığın devam ettiği konularda da tansiyonun düşürülmesi söz konusu. Cumhurbaşkanımız tüm bunları olumlu karşıladığını oradaki basın toplantısında da ifade etti.

‘YUNANİSTAN’IN GERGİNLİK POLİTİKASINA KARŞI NAVTEX İLAN ETTİK’

Miçotakis’in ortaya koyduğu vizyona bundan sonra meselelerimizi çözme konusunda olumlu yaklaşmasına rağmen maalesef oradaki yaklaşımın tersine bir karar aldı Yunanistan. Bir gerginlik politikasını sürdürme eğiliminde Yunanistan. 1988’de imzalanan Atina Mutabakatı’na göre turizm sezonun yoğun olduğu tarihlerde Ege’de herhangi bir askeri aktivite yapılmıyor. Ama Yunanistan bu mutabakata uymayarak Ege Denizi’nde belli bir bölgeyi askeri eğitim sahası ilan etti. Yunanistan’ın ortaya koyduğu bu tutum hem Cumhurbaşkanımızla görüşmedeki tutumuna hem de mutabakata aykırıdır. Yunanistan’ın bu gerginlik politikasını sürdürme eğilimine karşı Türkiye de NAVTEX ilan etmiştir. Sorunların çözümüne odaklanılması yönünde bir ifade kullanılmış ama Yunanistan hemen arkasından bunu ihlal ediyor. Bütün dünyanın görmesi gereken şey şudur: Gerginlik Yunanistan tarafından kaynaklanmaktadır.

İlgili Yazılar