Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Mutlu Patiler Derneği Yavru Köpekleri Ziftten Temizledi, Sağlıklarına Kavuşturdu

Mutlu Patiler Derneği Yavru Köpekleri Ziftten Temizledi, Sağlıklarına Kavuşturdu

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Erzurum’dan Susuz’a Zorlu Yolculuk

Mutlu Patiler Derneği üyeleri, Erzurum’un Aziziye ilçesinde zifte bulanan yavru köpekleri Kars’ın Susuz ilçesine götürdü. Vücutlarının büyük bir bölümü zifte bulanan yavruların yardımına koşuldu.

Zorlu Temizlik Süreci

Bakımevinde gönüllü görev yapan 4 veteriner ve 4 personel, saatlerce uğraşarak yavru köpekleri ziftten temizledi. Zeytinyağı, kaz yağı, ayçiçeği yağı, bebek yağı, margarin, Arap sabunu ve şampuan gibi malzemeler kullanılarak temizlikleri gerçekleştirildi.

Sağlık Muayenesi ve Beslenme

Temizlik işlemi sonrasında yavru köpeklerin sağlık muayeneleri yapılarak yaraları tedavi edildi. Ayrıca görevliler, hazırladıkları özel yemlerle köpeklerin karınlarını doyurdu. Yavru köpekler, bakımevinde koruma altına alındı.

Hassas Yaklaşım ve Doğal Ürünler

Mutlu Patiler Derneği Saha Koordinatörü Rabia Öztürk, “Ziftle kaplı olan yavrularda yanık yaraları tespit ettik. Bu nedenle yaraları temizlerken **çok hassas** davrandık. Kimyasal madde yerine zeytinyağı, kaz yağı, ayçiçeği yağı, bebek yağı, margarin, Arap sabunu ve şampuan gibi doğal ürünler kullandık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Yazılar