Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Muş Ovası’nda Telli Turnaların Dönüşü Heyecan Yaratıyor

Muş Ovası’nda Telli Turnaların Dönüşü Heyecan Yaratıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Muş Ovası 400 Kuş Türüne Ev Sahipliği Yapıyor

Muş Ovası, sulak alanları ve zengin florasıyla 400 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte göç yolculuğuna çıkan binlerce kuş, ovada konaklamaya başlamıştır.

Doğal Hayatın Devamlılığı İçin Çalışmalar Artıyor

Ulusal ve mahalli öneme sahip sulak alanlar, bölgede konaklayan kuşlarla renklenirken, koruma ve doğal hayatın devamlılığını sağlamak adına yapılan çalışmalar sayesinde Muş Ovası’nda kuş popülasyonu artmaktadır.

Telli Turnaların Dönüşü Müjdeli Haber

2014 yılından bu yana ilk defa Muş Ovası’nda telli turnalar görüntülenmiştir. Ayrıca bölgede 50 turna da konaklamak için bu bölgeyi tercih etmiştir. Bu durum, Anadolu kültüründe bolluk ve bereketin simgesi olan telli turnaların dönüşünü müjdelemektedir.

Bölgedeki Kuş Türlerinin Çeşitliliği

Telli Turna Doğa Koruma Derneği Başkanı Kasım Avcı, uzun yıllardır Muş’taki sulak alanlar ve kuş türleri üzerine araştırmalar yaptıklarını belirterek, Muş Ovası’nda kuş türlerinin çeşitliliğinin sürekli arttığını vurgulamıştır. Avcı, bölgede kuş türlerinin üremelerini gerçekleştirdiğini ve sayılarının arttığını ifade etmiştir.

Kuşların Korunması Önemli

Kuşların kuluçka dönemlerini geçirmelerine uygun bir ortam oluşturan Muş Ovası’ndaki bitki örtüsünün zenginliği, türlerin bölgede yuvalanmalarını sağlamaktadır. Avcı, kuşların korunması ve rahatsız edilmemeleri gerektiğini vurgulayarak, Muş Ovası’nda kuş türlerinin sayısının 400’ü aşabileceğini tahmin ettiklerini belirtmiştir.

İlgili Yazılar