Kalın Haber

Kanal İstanbul projesi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kanal İstanbul projesi

Kanal İstanbul projesi

- - 2 dk okuma süresi

Uzunluğu bin 618 metreye ulaşacak. Kule yüksekliği 196 metre platform genişliği ise 46 metre olacak. Bu detaylar Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsüne ait. Haziranın son haftasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törenle temelinin atılması beklenen, İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz’den Marmara Denizi’ne uzanacak şekilde tasarlanan suyolu projesinin detayları da netleşti.

Buna göre, Kuzey Marmara Otoyolu projesi, Başakşehir-Bahçeşehir-Nakkaş Kesim-08 işi kapsamında, Sazlıdere geçişini sağlayan gergin eğik askılı köprü imalatı yapılacak.

Ana açıklığı 440 metre uzunluğundaki köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metrelik yan açıklıklarıyla birlikte uzunluğu 860 metreye ulaşırken, yaklaşım viyadükleri ile toplam uzunluğu 1618 metre olacak.

Kanal İstanbul projesi kapsamında 6 köprü yapılması planlanırken köprü maliyeti 1,4 milyar dolar, proje maliyeti ise yaklaşık maliyeti 15 milyar dolar olarak hesaplandı. Çevresine iki şehrin inşa edileceği kanalın yapımı sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlaması da hedefleniyor.
 
 
 

İlgili Yazılar