Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da Yenidoğan Yoğun Bakım Skandalı: Soruşturma ve İddianame Detayları

İstanbul’da Yenidoğan Yoğun Bakım Skandalı: Soruşturma ve İddianame Detayları

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

İhbarın Ardından Soruşturma Başladı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne CİMER üzerinden gelen ihbar sonucu, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 28 Eylül 2023’te İl Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki sağlık tesislerinde denetimler yapılması için özel bir komisyon kurulmasını talep etti.

Operasyonlar ve Hukuki Süreç

26 Nisan 2024’te İstanbul ve Tekirdağ’da şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Toplam 47 kişi gözaltına alındı, 22’si tutuklandı. Soruşturma sonucunda özel hastanelerden biri faaliyetleri askıya alındı.

İddianame ve Suçlamalar

23 Ağustos’ta hazırlanan raporda, yenidoğan bebeklerin yüzde 90’ının hayat hakkının ellerinden alındığı belirtildi. 9 Ekim’de tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan fezlekede, bebeklere gereken tedavinin yapılmadığı ve pasif ötenazi uygulandığı iddia edildi.

İddianame Detayları ve Cezalar

16 Ekim’de hazırlanan iddianamede, suç örgütünün işleyişine dair detaylar yer aldı. İddianamede, şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” gibi suçlar yer aldı. Toplamda 177 yıl ile 582 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Bu süreçte, savcının tehdit edilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Operasyonlar ve hukuki süreç detaylı bir şekilde incelenmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar