Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail’in Kuzeyindeki Hedeflere Roket Saldırısı

İsrail’in Kuzeyindeki Hedeflere Roket Saldırısı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

İsrail ve Lübnan Arasında Roket Saldırıları

İsrail’in kuzeyinde bulunan Hayfa çevresinden Lübnan sınırına kadar geniş bir bölgede sabah saatlerinden itibaren düzenlenen roket saldırıları nedeniyle saldırı alarmları çaldı. İsrail hava savunma sistemleri, roketleri havada imha etti.

Can Kayıpları ve Yaralılar

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 100 kadar roket atıldı. Akka bölgesine isabet eden roket nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, Kiryat Ata bölgesine bir roket isabet etti ve 5 kişi yaralandı. Ayrıca, Shlomi isimli İsrail yerleşim yerinde bir eve isabet eden roket sonucu dört kişi yaralandı.

Hizbullah’ın Roket Saldırıları

Hizbullah, saldırıları Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma ve İsrail’e karşı bir savunma olarak duyurdu. Gece saatlerinden itibaren özellikle Hayfa körfezi çevresine ve İsrail’in kuzeyindeki askeri noktalara 8 ayrı saldırı gerçekleştirildi.

İnsansız Hava Aracı Saldırısı

Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı, İsrail’in kuzeyindeki Kayserya kentine, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.

Bu saldırılar, İsrail’in kuzeyinde maddi hasara ve yaralanmalara neden olurken, tansiyonu yükselten bir gelişme olarak dikkat çekti.

İlgili Yazılar