Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı: Gündem Dolu Bir Toplantı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı: Gündem Dolu Bir Toplantı Gerçekleşti

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Kabine Üyeleri Yüzlerindeki Asık İfadeyle Toplantıya Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle bir araya geldi. Seçim sonrası ilk kez bir araya gelen kabine üyelerinin yüzlerinin asık olduğu, Cumhurbaşkanlığı tarafından servis edilen fotoğraflarda gözlemlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklamalar

Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin ele alındığı toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

  • Bayram Tatilindeki Trafiğe İlişkin Değerlendirme: “İdari izinle birlikte 9 güne çıkardığımız bayram tatili boyunca Türkiye genelinde ciddi bir insan ve araç trafiği yaşandı. Gerek yollarımızın kalitesi gerekse tedbirler sayesinde yoğun süreci geçmiş yıllara göre az bir kayıpla atlattık.”
  • Projelerin Ülke Ekonomisine Katkısı: “Kamu özel işbirliğiyle devletin kasasından tek kuruş çıkmadan hayata geçirdiğimiz projelerimizin milletimizin hayatını kolaylaştırmasının yanında ülke ekonomisine katkıdan dolayı memnuniyet duyuyoruz.”
  • Teleferik Kazası ve Kurtarma Çalışmaları: “174 insanımız kabinlerde saatlerce mahsur kaldı. AFAD ve Silahlı kuvvetlerimizin yoğun gayretiyle vatandaşlarımızın tamamını burunları kanamadan kurtardık.”

Daha Fazla Denetim ve Tedbir Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzer acıların tekrar yaşanmaması için Çalışma, Turizm ve İçişleri Bakanlıkları aracılığıyla tedbir ve denetimlerin daha fazla yoğunlaştırılacağını belirtti. Trafik kazalarında ve diğer acı olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti.

Seçimlerin Değerlendirilmesi ve Gelecek Hedefler

Cumhurbaşkanı, 31 Mart seçimlerinin ilk kazananının sandık olduğunu vurgulayarak, Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha ispat ettiğini ifade etti. Gelecekte de demokrasinin standartlarını yükseltme kararlılığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni benimseyen Türkiye’nin 200 yıllık tartışmalara nokta koyduğunu belirtti.

İlgili Yazılar