Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Sıcak Gündemle Toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Sıcak Gündemle Toplanacak

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

İran-İsrail Gerilimi Ele Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının en önemli başlığı İran-İsrail gerilimi olacak. Türkiye, Orta Doğu’daki gelişmeleri yakından takip ederek, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için diplomasi trafiğini değerlendirecek.

Gazze’deki Acil Ateşkes ve Filistin Yardımları Konuşulacak

Kabine toplantısında Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere yardımların ulaştırılması için atılacak adımlar ele alınacak. Bölgedeki insani krize yönelik Türkiye’nin rolü üzerinde durulacak.

Sınır Ötesi Terörle Mücadele Operasyonları

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde devam eden terörle mücadele operasyonları kapsamında alınan tedbirler, Kabine’de masaya yatırılacak. Türkiye’nin sınır ötesindeki güvenlik tehditlerine karşı izlediği politikalar ele alınacak.

Ekonomi Gündemi Değerlendirilecek

Kabine toplantısında Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi politikalarının son durumu değerlendirilecek. Enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar için atılabilecek adımlar görüşülecek.

Öğretmen Atamaları Ele Alınacak

Binlerce öğretmen adayının beklediği atama haberleri Kabine’de tartışılacak. Yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisleri ve takvimi üzerinde çalışmalar yapılacak.

İlgili Yazılar