Kalın Haber

Biontech aşısı ikinci doz süresi! Biontech 2.doz ne zaman yapılmalı, kaç gün sonra?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Biontech aşısı ikinci doz süresi! Biontech 2.doz ne zaman yapılmalı, kaç gün sonra?

Biontech aşısı ikinci doz süresi! Biontech 2.doz ne zaman yapılmalı, kaç gün sonra?

- - 2 dk okuma süresi

Türkiye, Covid-19’la mücadele kapsamında aşılama çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Biontech aşısında ilk dozu olanlar, 2. dozun ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ve aşılama öncesinde imzalanması istenen formda, Biontech 2. doz ne zaman yapılmalı konusuyla ilgili bilgi de bulunuyor.

BIONTECH 2. DOZ NE ZAMAN YAPILMALI?

Biontech aşısı 2 doz halinde uygulanıyor. İkinci doz randevusu ilk doz uygulamasının ardından sağlık personeli tarafından oluşturuluyor ya da isteyenler kendi randevularını kendileri alabiliyor. Sistem Biontech 2.doz için otomatik tarihi belirliyor. İkinci doz randevu bilgileri yine kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Ayrıca e-Nabız uygulamasından da randevu bilgilerini görüntülemek mümkün. Aşılama öncesinde imzalanan ve bir nüshası aşılanan kişide kalan onam formunda Biontech aşısı ikinci dozunun 28 gün sonra yapılacağı belirtiliyor.

60c9a0945cf3b01648ad1ff5

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Biontech CEO’su Uğur Şahin’in geçtiğimiz günlerdeki görüşmesinde, İngiltere’deki bilimsel araştırmalar masaya yatırıldı. 12 hafta sonra yapılan Biontech 2. doz aşılarının 3-4 ve 6-8 hafta sonra yapılan aşılamadan daha güçlü bağışıklık sağladığı vurgulandı.

Biontech aşısı yan etkileri neler? mRNA Biontech aşısının yan etkileri var mı?

İlgili Yazılar