Kalın Haber

Bilim Kurulu’nun okul önerileri
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bilim Kurulu’nun okul önerileri

Bilim Kurulu’nun okul önerileri

- - 2 dk okuma süresi

Yüz yüze eğitim 6 Eylül de başlayacak. Gözler okulların açılacağı tarihe ve eğitimin nasıl başlayacağına çevrildi. Bilim Kurulu son 2 haftadır gündemine bu konuyu taşındı. Ve tavsiye kararları alındı.

Mevcut durumda 18 yaşından gün alanlar aşılanıyor. Bilim Kurulu üyeleri okullar açılmadan 15-18 yaşındaki lise öğrencilerinin de aşılanabileceğini belirtti. Bu noktada inisiyatif velilerde olacak. Yani 15-18 yaş arası çocuklar ebeveyn izni ile aşılanabilecek.

Kurul, 12-15 yaş arası çocuklar için ise risk grupları belirlenerek aşılanabileceği belirtildi. Her hangi bir kan hastalığı, kanseri tedavisi görenler, organ nakli gerçekleştirilenler ve doğuştan immün yetersizliğine sahip çocukların aşılanabileceği belirtildi. İlgili uzmanlar önce risk gruplarını belirleyecek ardından bu gruplara aşı randevu sisteminin açılması bekleniyor. Yine bu yaş grubunda da “ebeveyn izni”esas olacak.

Bir diğer önemli başlık da öğretmenler. Öğretmenlerin gönüllülük esasına göre aşılanmaları tamamlandı. Ancak yeni eğitim döneminde belirli periotlarla tarama testi testinin yapılması gündeme geldi. Bu konuda da haftalık ya da 15 günde bir yapılabileceği konuşuldu ancak bu konuda net çerçeve çizilmedi. Fakat sağlık çalışanları gibi belirli periotlarla ücretsiz olarak test yapılabileceği önerisi iletildi.

Aşı yaptırmayana belirli kısıtlamaların getirilmesi konusu ise kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

 

 

İlgili Yazılar