Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Özhaseki: “Türkiye’nin 2 Yeni Misyonu”

Bakan Özhaseki: “Türkiye’nin 2 Yeni Misyonu”

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Özhaseki’nin Konuşması

Bakan Özhaseki, “Fatih Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap”ta düzenlenen Yeşil Fatih Projeleri tanıtım etkinliğinde çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularının yanı sıra 2 yeni misyonlarının olduğunu açıkladı.

Deprem Sonrası Hasarların Giderilmesi

Özhaseki, birinci misyonlarının 6 Şubat 2023 depremlerindeki hasarların onarılması ve ev sahiplerine teslim edilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, deprem riski taşıyan bölgeleri dayanıklı hale getirme çabalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Evlerin Yeniden İnşası

Bölgede binlerce konut inşa ettiklerini ve 4 bin 333 köyde çelikten evler yapıldığını ifade eden Özhaseki, depremzedelere destek olmak adına çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, 75 bin evin dağıtımının 10 ay içinde tamamlanacağını ve sürecin devam edeceğini söyledi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Projesi

Özhaseki, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında geri kazanımlarda yüzde 35 oranına ulaştıklarını ve Sıfır Atık projesiyle 432 milyon ağacın kesilmekten kurtarıldığını belirtti. Bu mücadeleyi sürdüreceklerini ve çevre bilincini artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Algı Belediyeciliği Eleştirisi

Özhaseki, son dönemde belediyecilik anlayışında yaşanan değişikliklere de değindi ve algı belediyeciliğini eleştirdi. Gerçekçi ve vatandaşa hesap verebilir bir belediyecilik anlayışının önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Ergün Turan da bir konuşma yaptı. Özhaseki ve Turan, Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap’ı gezerek vatandaşlarla buluştu.

İlgili Yazılar