Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AB Liderleri Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlanmasını İstedi

AB Liderleri Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlanmasını İstedi

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

AB Liderler Zirvesi’nden Savunma Projelerine Destek

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Avrupa Yatırım Bankası’nın (AYB) borç verme politikasında değişiklik yapılmasını ve Bankanın savunma projelerine daha fazla finansman sağlamasını istedi.

AB’nin Savunma Hazırlığı Artırılacak

AB Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisinde, AB’nin artan tehditler ve güvenlik sınamaları karşısında kendi ihtiyaç ve hedeflerini karşılayacak şekilde genel savunma hazırlığını ve yeteneklerini artırmaya kararlı olduğu belirtildi. Savunma teknolojisi ve endüstriyel tabanın Birlik çapında güçlendirilmesi vurgulandı.

Avrupa Yatırım Bankası’na Çağrı

AB liderleri, Avrupa Yatırım Bankası’nın savunma sanayisine kredi verme politikasını uyarlaması gerektiğini ve finansman kapasitesini korurken savunma projelerine destek vermesi gerektiğini vurguladı. AYB’nin kredi politikasında değişiklik yapılması talep edildi.

Ortak Savunma Yatırımları ve Finansmanın Geliştirilmesi

Bildiride, AB ülkelerinin savunmada ortak satın almayı teşvik edeceği ve savunmada ortak yatırımların artırılacağı belirtildi. Avrupa savunma sanayisinin kamu finansmanı ve özel finansmana erişiminin geliştirileceği vurgulandı. AYB’nin savunma alanına destek olması amacıyla finansman politikasının gözden geçirileceği ifade edildi.

İlgili Yazılar