Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ali Çil Ne Zaman Gazeteci Oldu?

Ali Çil Ne Zaman Gazeteci Oldu?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi

Trabzon’un önde gelen gazetecilerinden birisi olan Ali Çil, 1987 İstanbul doğumludur. 1999 yılında meydana gelen depremden sonra Trabzon’a giderek yaşamına bu şehirde devam etti. Şimdilerde çok okunan bir gazetecidir. Kariyerine ise bilişim sektöründe başlamıştır. Daha 11 yaşlarında iken kurduğu bir site ile bilişim dünyası ile tanıştı ve bu sektöre adım attı.

2003 yılında ortağıyla birlikte kurduğu İVEA Bilişim ile sektörde uzun bir süre çeşitli faaliyetlerde bulundu. Gazeteci olması ise 2008 yılında HaberTS.com internet sitesini kurması ile gerçekleşti. Bu tarihten sonra habercilik alanına daha da yoğunlaştı ve sitesini kısa sürede geniş kitlelere ulaştırdı. Aylık 2 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile Trabzon’un en fazla takip edilen haber sitesi olma gibi başarılar elde etti.

Ali Çil Gazetecilikte Hızlı Yükseliş Öyküsü

Ali Çil, haber sitesini kurduktan sonra binlerce özel habere ve çok sayıda özel röportaja imza attı. Sitesi insanlar tarafından çok fazla ziyaret edildi. 2013 yılına gelindiğinde bilişim sektörü ile bağlarını kopararak tamamen gazetecilik sektöründe faaliyetlerde bulundu.

Bununla birlikte 2014 yılında sitesinin mobil uygulamasını kullanıma sundu. Yüz binden fazla kullanıcı tarafından indirilen uygulaması son derece başarılı oldu. Trabzonspor taraftarı olduğunu açık bir şekilde ifade eden ve taraftarlara her zaman destek olan isim, önemli ve ünlü gazetecilerden birisi olarak kariyerine devam ediyor.

Ali Çil’in Sosyal Medya Hesapları;
Twitter: https://twitter.com/61alicil
Instagram: https://www.instagram.com/61alicil/

İlgili Yazılar