Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Okul ceketi nasıl olmalı?

Okul ceketi nasıl olmalı?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi

Okul kıyafetlerinin en çok öne çıkan parçası ceketlerdir. Dört mevsime hitap eden kumaşı ile hem sıcaklarda hem de soğuklarda tercih edilebilen bir üründür. Bununla birlikte ceketin rengi, modeli ve kumaş kalitesi birçok konuda ayrışıyor. Bunun içinde ceket alırken dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır.

Okul ceketi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ceketin omuz başlarına dikkat etmelisiniz

Mağazada, ceketi üzerinize giyip aynaya kendinize baktığınızda, ilk dikkat etmeniz gereken yer omuzlardır. Çünkü iyi kalıplı bir cekette omuzlar düzgün durmalıdır. Ceket omuzları omuzlarınızın daha geniş gözükmesine neden olur. Buna göre tercih edilecek kalıp ise sizin omuz boyunuza göre değişecektir. Bu yüzden Uncteks siz öğrencilere her kalıpta ve ebatta modeller sunmaktadır. Bu sayede vücudunuza tam oturan bir okul ceketi ile rahat edebilirsiniz.

 

Ceketin sırt tarafını kontrol edin

Vücudunuza uygun bir ceket seçerken dikkat etmeniz gereken önemli bir hususta ceketin sırt tarafında bombe olup olmadığıdır. Eğer bombeli şekilde görünüyorsa, ceket sizin üzerinize geniş geliyor demektir. Bu yüzden ceket seçerken vücudunuza tam oturan bir model seçmeli ve ona göre kombininizi yapmalısınız.

 

Ceketi ilikleyerek kontrol etmek önemlidir

Eğer ceketi iliklediğinizde önünüzde bir çarpı işareti bulunuyorsa, ceket size dar geliyor demektir. Ayrıca ceketi iliklediğinizde yukarı doğru bir toplanma olmamalıdır. Bu yüzden ceketi almadan önce denemek oldukça önemlidir. Bu konuda Uncteks her kalıptaki ceket modelleri ile sizlere birçok ürün sunmaktadır. Vücudunuza göre olacak olan bu ceket modelleri ile kısa sürede şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Ceket kollarını serbest bırakın ve kontrol edin

Ceket alırken kol uzunluğuna dikkat etmek gerekir. Ceketi giydiğinizde kol boyu normalde uzun ve gömlek uçları gözükmüyor ise bu ceket size uygun değildir. Çünkü olması gereken gömleğin kollarının bir-iki cm gözüküyor olmasıdır. Bu görüntü dışındaki ceket ve gömlek duruşu yanlıştır. Sizde ceket seçerken bu hususa dikkat ederek seçim yapabilirsiniz.

 

Kumaş detayı ceketi şık gösterir

Okul ceketleri öğrencilerin gün boyunca üzerlerinde olur. Bu yüzden kırışmayan kumaştan bir ceket seçmek önemlidir. Eğer daha mevsimlik ceketler giymeyi seviyorsanız keten ya da pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz. Kış mevsimi veya sonbahar mevsiminde giymek için bir ceket istiyorsanız da yün kumaşlı bir ceket tercih edebilirsiniz.

 

 

İlgili Yazılar