Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Xiaomi CEO’su Elon Musk’a Meydan Okudu

Xiaomi CEO’su Elon Musk’a Meydan Okudu

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Lei Jun’un Tesla CEO’su Elon Musk’a Meydan Okuması

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, uzun süredir beklenen elektrikli aracıyla Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a meydan okudu.

Lei Jun’un Değişim Hikayesi

Lei, Xiaomi’yi zor durumdaki bir teknoloji girişiminden akıllı telefonları ile tanınan bir elektronik alet devine dönüştürerek, Çin’in Steve Jobs’u olarak anılmaktadır.

Lei Jun’un Pazarlama Stratejisi

Yale Zhang, Lei’nin elektrikli araç için uyguladığı pazarlama stratejisinin Elon Musk’tan ilham aldığını belirterek, Lei’nin sözlerinin internet üzerinde büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Xiaomi’nin Yeni Elektrikli Araç Modeli

Lei Jun, dün Pekin’de Xiaomi’nin üç yıldır üzerinde çalıştığı yeni SU7 aracını tanıttı. Speed Ultra 7’nin kısaltması olan SU7, 30 bin doların altında bir fiyatla Çin pazarına giriş yapacak.

Yatırımcıları Uyardı

Araç oldukça ilgi çekse de, Lei yatırımcıları projenin para kaybedeceği konusunda uyarmıştı. Xiaomi, şimdilik SU7 modelini sadece Çin’de satışa sunmayı planlıyor.

Xiaomi’nin Gelecek Hedefleri

Xiaomi, SU7’nin satışa sunulmasının ardından ilk 27 dakika içinde 50 bin sipariş aldığını duyurdu. Lei, gelecek beş yılda tüm zorlu rakiplerle başa çıkmak için yeterli miktarda nakitleri olduğunu belirtti.

Xiaomi, 2021 yılında otomotiv sektörüne resmen girdiğini duyurarak, elektrikli araç birimine başlangıçta 10 milyar yuan yatırmış ve gelecek on yıl içinde toplam yatırım hedefinin 10 milyar dolar olacağını açıklamıştı.

İlgili Yazılar