Kalın Haber

Üniversite kontenjanları ve YKS kılavuzu 2021 ÖSYM’de yayınlandı! Üniversite YKS tercihleri ne zaman?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Üniversite kontenjanları ve YKS kılavuzu 2021 ÖSYM’de yayınlandı! Üniversite YKS tercihleri ne zaman?

Üniversite kontenjanları ve YKS kılavuzu 2021 ÖSYM’de yayınlandı! Üniversite YKS tercihleri ne zaman?

- - 2 dk okuma süresi

YKS’de sınav maratonunun geride kalmasıyla birlikte sonuçlar için geri sayım başlamıştı. 4 Ağustos’ta sonuçların ve sıralamaların açıklanmasıyla birlikte adaylar tercihlerde kullanacakları puanları görmüş olacaklar.

Tercih sürecine sayılı günler kala ÖSYM’den merakla beklenen kontenjan açıklaması geldi.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI YKS 2021 KILAVUZU ÖSYM

ÖSYM’den yapılan açıklamada “2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16 – 26 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.” denildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan açıklama sonrası yayınlanan kılavuzda üniversitelerin kontenjan bilgileri paylaşıldı. Adaylar hangi üniversitede hangi bölümde ne kadar alım olacağını kılavuz üzerinden öğrenebilecekler.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu internet sitesinden yayımladı. Buna göre, üniversite tercihleri 5-13 Ağustos’ta yapılacak.

 

 

İlgili Yazılar