Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. UEFA Avrupa Ligi Yarı Finalinde Heyecan Dolu Gece

UEFA Avrupa Ligi Yarı Finalinde Heyecan Dolu Gece

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bayer Leverkusen Finalde!

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde nefes kesen bir gece yaşandı. Avrupa futboluna adını altın harflerle yazdıran Bayer Leverkusen, 2-0 geriye düştüğü Roma karşısında uzatmalarda geri dönerek maçı 2-2 berabere tamamladı. Toplam skorda 4-2 öne geçen Leverkusen, finale yükselen taraf oldu.

Rekor Kırıldı!

Bayer Leverkusen, 59 yıldır kırılamayan bir rekora imza attı. Xabi Alonso’nun öğrencileri, 49 maçtır yenilmeme serisini sürdürerek Aralık 1963-Şubat 1965 tarihleri ​​arasında Portekiz ekibi Benfica’ya ait 59 maçlık rekoru geride bıraktı. Böylece Leverkusen, Avrupa’nın en uzun süre maç kaybetmeyen takımı unvanını elde etti.

Atalanta Rahatça Finale Yükseldi!

UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki diğer maçta ise Atalanta ile Marsilya karşı karşıya geldi. İlk maçı 1-1 berabere biten bu karşılaşmada Atalanta, rakibini 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Ademola Lookman, Matteo Ruggeri ve Bilal Toure’nin golleriyle galibiyete ulaşan Atalanta, toplam skorda 4-1 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı.

Finalde, Roma’yı eleyen Bayer Leverkusen ile karşılaşacak olan Atalanta, 22 Mayıs’ta İrlanda’nın başkenti Dublin’de şampiyonluk için ter dökecek.

İlgili Yazılar