Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ucuz Kitap Al, Hayata Bir Adım Önde Başla

Ucuz Kitap Al, Hayata Bir Adım Önde Başla

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 6 dk okuma süresi

Koronavirüs pandemisinin ekonomimize olan olumsuz etkileri dolayısıyla herhangi bir ürünü almadan önce çokça araştırma yaparız. Bu araştırmaların temel nedeni alacağımız ürünün hem kalitelisi hem de en uygun fiyatlısını bulmaktır. Hal böyle olunca arama motorlarında son dönemlerde en çok araştırılan konulardan biri ucuz kitap al olmuştur.

Kitaplar bizi  yapılandırır ve gelişimimize katkı sağlar. Sık kitap okuyucularındansanız siz de bilirsiniz ki günümüz enflasyonları ile kitaplara gelen zamlar oldukça fazladır. Okuyucular bu durumdan fazlasıyla rahatsızdır. Ancak önüne geçilemeyen zamlar dolayısıyla kitaplar günden güne pahalılaşır. Bundan dolayı ucuz kitap al demek kolay ancak ucuz kitap almak maalesef ki zordur. Üstelik ucuz kitap almak  isteyenlerin niyetlerini kötüye kullanan pek çok kişi de mevcuttur. Bu makalemizde size uygun fiyatlı kitapları nerelerden alabileceğiniz hakkında bilgi vereceğiz.

Ucuz Kitap Nerelerde Bulunur?

Ucuz kitap al denince aklımıza ilk gelen yerler sahaflardır.  Sahaflar daha önce kullanılmış olan kitapları satarlar. Kimine göre hiç kullanılmamış kitaplar ikinci el kitaptan daha iyidir. Kimine göreyse ikinci el kitap sıfır kitaptan daha iyidir. Sıfır kitabın daha iyi olduğunu söyleyen kullanıcılar genelde hijyen konusunda daha dikkatli olan kişilerdir. İkinci el kitabın daha iyi olduğunu söyleyen okuyucular, kitabın daha önce okunmasının o kitaba bir şeyler kattığını düşünür. Bu sayede ikinci el kitapları daha çok tercih ederler.

İkinci el kitaplar absürd değillerdir. Her okuyucu ikinci el kitabı tercih edebilir ve bunda herhangi bir sorun yaşamaz. Piyasa fiyatlarının yarısı ve daha da altında alınabilecek bu kitaplar ekonomimiz için de oldukça iyidir. Şehirlerde sahaf bulmak oldukça kolaydır. Sahaflardan kitap almanın bir diğer avantajı ise uygun fiyatlara alacağınız bu kitaplara ekstra indirim de uygulatabilmenizdir. . Eğer sahaftan kitap almayı tercih etmeyenlerdenseniz sıfır kitapları internet sitesi üzerinden de kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Ucuz Kitap Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Maalesef gördüğümüz her ucuz kitap o kadar da güvenli olmayabilir. Ucuz kitap alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Ucuz kitap alırken kitabın mutlaka bandrolü kontrol edilmelidir. Sırf ucuz olduğu için orijinal olmayan ve korsan kitapları alanlar, hem yazara hem de yayınevlerine çok büyük hakaret etmiş olacaklardır. Bundan dolayı yazara gereken değerin verildiğini göstermek için orijinal kitaplar almamız gerekir. Sokak satıcılarında 5 liraya 10 liraya gördüğümüz kitaplar genellikle sahtedir. Bundan dolayı bandrolü olan kitaplar tercih edilmelidir.

Sahaftan da kitap alınacaksa da mutlaka bandrolü olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bandrolü olmayan ya da yırtılmış olan bir kitap alınmamalıdır. Çünkü bu kitap muhtemelen korsan içeriğe sahip olur. Bu da yazarın emeğini boşa çıkaran en büyük etkenlerdendir. Sahaftan ya da diğer yerlerden ucuz kitap alırken dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan diğeri  kitabın kaçıncı basım olduğudur. Kitabın basım yılına göre kitabın fiyatı değişir. Bundan dolayı basım yılı kitap fiyatında etkilidir.

Sahaftan kitap alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli bir diğer husus, tabi ki de hijyendir. Kitaplar gerekli koşullarda saklandığında uzun süre kalabilirler. Ancak gerekli koşullarda saklanmadıklarında küflü ya da nemli ortamda bulundurulduklarında çeşitli sorunlar doğurabilirler. Kitaplar küflenebilir ve hatta kitap biti ortaya çıkabilir. Buna imkan vermemek için kitap aldığımız sahafta kitabı iyice kontrol etmeliyiz. Herhangi bir yerinde renk değişimi ya da nem belirtisi olan kitaplar kesinlikle alınmamalıdır. Tabii ki ucuz kitaplar herkesin tercihidir ancak hijyen her zaman daha ön planda olmalıdır.

İndirimli Kitap Nasıl Alınır?

Toplu bir şekilde alışveriş yapıldığında internet siteleri okuyucuya belirli bir indirim yapar. Bunun dışında Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi günlerde geçerli olan kitap indirimleri de mevcuttur. Bu günlerde sevdiklerinize özel bir hediye almanız için kitabevleri kitaplarda indirim uygular. Bunun dışında indirimli kitap almak isteyen okuyucular yine sahafları tercih edebilirler. Sahaflarda yalnızca ikinci el kitap bulunmaz aynı zamanda sıfır kitaplar da bulunabilir. Sahaflardan alacağınız sıfır kitapların fiyatları, piyasa fiyatlarına göre çok daha düşük olacaktır. Sen de şehrindeki sahafları keşfederek daha çok, daha iyi ve daha ucuz kitap al.

 

İlgili Yazılar