Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye’nin İhracat Performansı Artarak Devam Ediyor

Türkiye’nin İhracat Performansı Artarak Devam Ediyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Türkiye Ekonomisi 14 Çeyrektir Büyümeye Devam Ediyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin son 14 çeyrektir aralıksız büyüme kaydettiği belirtildi. Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatın yüzde 3,6 artarak 63,7 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

İllere Göre İhracat Verileri Değerlendirildi

Ocak-mart döneminde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiği, 57 ilde ise ihracatın arttığı bildirildi. İllerdeki ihracat artışlarının üretim, yatırım ve istihdam kapasitesini güçlendirerek yerel kalkınmaya katkı sağladığı vurgulandı.

İstanbul’da Azalış, Çorum’da En Fazla İhracat Artışı

Mart ayında yayımlanan ihracat verilerine göre, İstanbul’da yüzde 23 azalışla birinci sırada yer alırken, Çorum 187 milyon dolarla en fazla ihracat artışı sağlayan il olarak öne çıktı. Kocaeli, Mersin, Yalova ve Afyonkarahisar da artış gösteren iller arasında yer aldı.

Açıklamada, Türkiye’nin dış ticaretindeki olumlu gelişmelerin net ihracatı artırdığı ve Ticaret Bakanlığının yüksek katma değerli ihracat hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yereldeki üretim ve istihdam artışının, daha refah bir Türkiye’nin hedeflendiği vurgulandı.

İlgili Yazılar