Kalın Haber

Turizmi Teşvik Kanunu geçti
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Turizmi Teşvik Kanunu geçti

Turizmi Teşvik Kanunu geçti

- - 2 dk okuma süresi

Turizmi Teşvik Kanunu Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, turizm işletmesi belgesi alamayan işletmelerin faaliyetlerine son verilecek. Turizm bölgelerinde devletin tasarrufu altındaki yerlerde günübirlik tesis yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenecek.  Ekosisteme uygun şekilde, temelsiz ahşap platform üzerine lüks çadır tesisleri inşa edilebilecek.

Yasayla, Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezleri içinde her ölçekteki planları yapmaya, yaptırmaya, resen onaylamaya ve tadil etmeye yetkili kılındı.

Salgın hastalık durumunda turizm işletmesi belgesi bulunan yerlerde eksiklikler tespit edilmesi halinde işletmeye 13 bin 500 lira para cezası yazılabilecek. Eksikliğin 1 yıl içinde tekrar tespit edilmesi halinde, yeniden 2 katı ceza yazılacak.

Boyları 39 metre üzerinde olan yabancı bayraklı yatlar, gezi, bakım, onarım, kızaklama veya kışlamak amacıyla Türkiye’de beş yıla kadar kalabilecek. Bu süre bakanlıkça beş yıl daha uzatılabilecek. İstanbul’da faaliyet gösteren ve yolcu taşımacılığı yapmak üzere yetkilendirilen deniz araçları, belirlenecek bedel üzerinden belge düzenlenmek suretiyle turistik gezi amaçlı kullanılabilecek.

 

 

İlgili Yazılar