Kalın Haber

'Tosuncuk'un ifadesi devam ediyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘Tosuncuk’un ifadesi devam ediyor

‘Tosuncuk’un ifadesi devam ediyor

- - 2 dk okuma süresi

511 milyon liralık vurgunla kaçtı 3 yıl sonra şirket evraklarıyla teslim oldu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın ifade işlemleri bugün de devam etti. İstanbul Emniyeti bünyesinde kurulan özel ekip iki boyunca Mehmet Aydın’ın Brezilya’dan yanında getirdiği 300 sayfalık şirket belgelerini inceledi. Ardından, daha önceden hazırlanan raporlarla karşılaştırıldı. İki gün süren çalışmalar sonucu Mehmet Aydın’a 60 sayfalık soru hazırlandı.

Hazırlanan sorular Aydın’a Pazartesi gecesi 22.00 sıralarında avukatları eşliğinde sorulmaya başlandı. Sorular arasında, şirket belgeleriyle hazırlanan raporlar arasındaki çelişkiler, 3 yıllık firarda saklandığı ülkeler, kurduğu temaslar soruldu. Dolandırıcılıktan elde edilen haksız kazancın nerelerde kullanıldığını ve firari ağabeyi fatih aydınla irtibatına dair sorular da soruldu

Öte yandan hazırlanan iddianamenin ardından Mehmet aydın hakkında farklı illerde 128 kişi şikayette bulundu o şikayetler de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya dahil edildi.

Çarşamba günü adliyeye sevk edilmesi beklenen Mehmet Aydın 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanacak.

 

 

İlgili Yazılar