Kalın Haber

Tesla araç bataryaları giderek daha fazla güçleniyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Tesla araç bataryaları giderek daha fazla güçleniyor

Tesla araç bataryaları giderek daha fazla güçleniyor

- - 2 dk okuma süresi

Cybertruck taşınabilir evlere güç verebilecek potansiyele ulaştı. Peki bunu kendi başına nasıl yapabiliyor. Tesla araçları her geçen gün daha güçlü bataryalar ile geliyor. Bu yeni bataryalar sayesinde oldukça ağır araçlar taşınabiliyor. Ayrıca hız bakımından da iyi bir performans gösteriyor.

Tesla bugünlerde vites yükseltti. Şirket tiny house olarak adlandırılan küçük müstakil evleri taşıyabilecek. Hem Türkiye’de hem de dünyada çok büyük bir talep görmeye başlayan müstakil evler sağlam bir çekiş gücü sunuyor. Bu tür karavanlar genellikle kendisini ön taraftan çekebilecek büyük cihazlara ihtiyaç duyuyor.

Tesla şirketi için araç bataryaları her şeyden çok daha önemli. Bu tür bataryaların güçlü olması aynı zamanda iyi bir çekiş gücü sağlıyor. Bir Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda ayaklı müstakil ev olarak görülen tiny house modellerinin Tesla araçları ile çekilip çekilmeyeceği soruldu.

Musk tarafından verilen yanıt son derece kısa ve net oldu. Minik olarak adlandırılan bu araçlar bahsi geçen müstakil evleri taşıyabilecek güce sahip. Yani tiny house sahipleri gönül rahatlığıyla Tesla Cybertruck tarzı araçlarda kullanılabilecek.

Tesla ekibinin nihai amacı hem menzil gücü hem de çekiş potansiyeli bakımından son derece güçlü araçlar üretebilmek. Bu araçlar sayesinde normalden kat kat fazla menzil ve güç sağlanabiliyor.

İlgili Yazılar