Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tarım Sigortası ve Çiftçilere Destek

Tarım Sigortası ve Çiftçilere Destek

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bakan Yumaklı, Sel Felaketleri Sonrası Çiftçilere Destek Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın 13 Şubat’ta Antalya’da meydana gelen sel ve su taşkınlarında maddi zarara uğrayan çiftçilere ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

TARSİM Kapsamında Zararlar Karşılandı

Bakan Yumaklı, afetler nedeniyle oluşan zararların tarım sigortası kapsamında bulunanlar için hasar tespit çalışmaları sonucunda TARSİM tarafından karşılandığını belirtti. Antalya’da 1 Haziran 2006 ve 29 Şubat 2024 tarihleri arasında; 413 bin 279 adet TARSİM poliçesi düzenlendiğini, 1,1 milyar TL devlet sigorta prim desteği sağlandığını ve 914,7 milyon TL hasar tazminatı ödendiğini açıkladı.

İl Acil Destek Ödeneği ile Zararlar Tazmin Edilecek

Tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin de İl Acil Destek Ödeneği kapsamında zararlarının tazmini imkanının bulunduğunu belirten Bakan Yumaklı, çiftçilere destek verileceğini vurguladı.

Taşkın Tehlikesine Karşı Yatırımlar Devam Ediyor

Ayrıca Bakan Yumaklı, Antalya ilçelerinde meydana gelebilecek taşkın tehlikesine karşı dere yataklarında 2024 Yılı Yatırım Programı’nda toplam 30 adet taşkın koruma ve taşkın rüsubat inşaatının yapılmakta olduğunu kaydetti. Bu yatırımların hızla devam ederek çiftçilerin ve vatandaşların güvenliğinin sağlanacağını belirtti.

İlgili Yazılar