Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇALIŞMALARI POLİSAN KANSAI BOYA İLE POLİPORT’U GÜMÜŞ ÖDÜL SAHİBİ YAPTI

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇALIŞMALARI POLİSAN KANSAI BOYA İLE POLİPORT’U GÜMÜŞ ÖDÜL SAHİBİ YAPTI

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi

Polisan Holding, 160 ülkede 200’ü aşkın sektör grubunda, 90 binden fazla şirketin sürdürülebilirlik derecelendirmesini gerçekleştiren Ecovadis’in ağına dahil oldu. Ecovadis, Polisan Kansai Boya ve Poliport’a ilişkin değerlendirme ve derecelendirme sürecini tamamladı. Buna göre, Polisan Kansai Boya sürdürülebilirlik performansıyla boya sektöründe en iyilerinin bulunduğu %8’lik dilime girmeyi başarırken, Poliport, depolama sektöründe “en iyi %15” dilimine girdi. “Çevre, sosyal, etik ve sürdürülebilir satın alma” başlıkları altında toplanan 21 ana kriteri ve yüzlerce alt başlığı inceleyen Ecovadis, sürdürülebilirlik modelini başarı ile uyguladıkları için iki şirketi de gümüş ödüle layık gördü.

Dünyanın geleceğine yatırım yapıyor

Çevreye saygılı, tüketici konforunu ön plana alan ve kaliteli ürünleri kadar topluma değer katan projeleriyle de dikkat çeken Polisan Kansai Boya’nın Genel Müdürü Cemal Drahor, ödül sonrası bir açıklama yayınladı. Boya sektöründe sürdürülebilirlik adına öncü adımlar attıklarını dile getiren Cemal Drahor, şunları kaydetti: “Bu yaklaşımımız şirketimize dünyanın en güvenilir sürdürülebilirlik derecelendirme platformu olan Ecovadis’ten Gümüş Ödül’ü getirdi. En iyi %8 dilimine girdik. Ürün yaşam döngüsü ile çevre performansını odağa alan sürdürülebilirlik yaklaşımımız ile sadece boya sektörüne yenilikçi ürünler kazandırmıyor dünyanın geleceğine de yatırım yapıyoruz. Bu yöndeki faaliyetlerimizi daha da geliştirerek sürdürülebilirlik performansımızı her geçen gün artıracağız” dedi.

‘Sürdürülebilirlik çalışmalarımızın niteliğini büyüteceğiz’

Kocaeli Körfez Bölgesinde, 50 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten ve bölgenin önemli liman işletmelerinden biri olan Poliport’un Genel Müdürü Efe Hatay ise açıklamasında; “Ecovadis’in yapmış olduğu inceleme ve değerlendirme sonucu sektörümüzde sürdürülebilirlik çalışmalarını en iyi uygulayan %15 diliminde olduğumuzu öğrendik. Sonuç bizleri heyecanlandırdı, motivasyonumuzu arttırdı, önümüze daha büyük hedefler koymamız noktasında cesaretlendirdi” değerlendirmesinde bulundu. Efe Hatay, etik değerlere bağlı, çevreyi, çalışanı ve tedarik zincirini merkeze alan sürdürülebilirlik çalışmalarının niteliğini büyütmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

İlgili Yazılar